Yoga er også for løbere

Yoga er styrke

 

 

Af Charlotte Farup Ohrt  www.dharma-yoga.dk

 

Yoga-øvelser beroliger sindet og blødgør muskler og led. Oprindeligt var yoga øvelser, der blev brugt for at få sindet i balance inden man kunne meditere.

Derfor gør yoga mere for dig end blot at styrke og tone din krop. Yoga reducerer stress og kan få tankemylder og bekymringer til at gå væk, fordi du i langsomt tempo fokuserer på bevægelser, der giver ro til krop og sind.

 

Alle kan dyrke yoga uanset alder, fysiske skader, skavanker eller fysisk form. Det vigtigste er, at man lytter til sin krop og dens grænser.

 

Yoga forbedrer koncentrationsevnen, gør ens sind roligere og åndedrættet langsommere – alt sammen fantastiske redskaber til at reducere stress og udbrændthed.

Yoga er samtidig styrkende for led og knogler og smiddigør alle led og muskler, så alle med ’dårlige rygge’, smerter i nakke og skuldre vil få løsnet op for myoser, smerter og på sigt få en langt bedre livskvalitet fordi krop og sind kommer i balance.

Yoga styrker din kerne (coremuskulaturen, der holder rygsøjlen på plads) med planker, sideplanker og benhårde maveøvelser.

Omvendte stillinger udfordrer din selvopfattelse – både på og uden for yogamåtten. Når du vender dig selv på hovedet, skifter du også dit perspektiv. Du opfatter verden på en ny og anderledes måde, og måske ser du dig selv og dit liv med nye øjne.


Fordelene ved yoga inversions øvelser (omvendte stillinger som at stå på hovedet, skulderstand, hovedstand osv) er utallige. Lige fra stimulation af skjoldbruskkirtlen, bedre hormonbalance, færre rynker, øget blodcirkulation, bedre fordøjelse og lindring af rygsmerter.

 

Læs mere om yoga (og måske prøv en yogatime): www.dharma-yoga.dk

 

Om Charlotte Farup Ohrt

 

Charlotte er uddannet journalist og tidligere professionel danser. De sidste 16 år har hun levet af hendes passion; maleriet, som professionel kunstner. Siden er en anden stor passion blevet en levevej – nemlig yoga.

Yoga-træning kom ind i hendes liv for 14 år siden, da en indisk yogalærer i Danmark introducerede hende til Hatha-yoga. Og efter få måneder kunne hun ikke mærke de daglige rygsmerter, der havde været hendes følgesvend, siden dansekarrieren stoppede. Hendes ryg blev stærkere og mentalt oplevede hun større balance og ligevægt end nogensinde før.

I dag er Charlotte selv uddannet RYTT-certificeret yogalærer fra Ayur-Eco Ashram i Sydindien og har udviklet sin egen yoga-stil, som er hårdere end normale Vinyasa timer og mere dynamiske end Hatha-yoga.

Charlottes motivation og fokus i hendes Vinyasa Power Yoga-timer er at styrke musklerne i hele kroppen med særligt vægt på core (’korsettet’, der holder rygsøljen på plads), så man slipper for de typiske lændesmerter, som en svag og svækket ryg tit giver.

I dag har Charlotte eget Yoga Studio i Lyngby med 12 hold om ugen og med over 100 yogaelever tilknyttet.

 

Du kan også se mere til Charlotte's kunst her: https://www.farupohrt.dk/